Ön offline van
Vissza

SEGÍTSÜK EGYÜTT A LEGRÁSZORULTABBAKAT!

AuchanKorzo_banner_SOSGyermekfalu_1024x341px.jpg
Magyarországon minden évben 4-5 ezer újabb gyermek kerül gyermekvédelmi gondoskodásba. Felelős vállalatként nekünk, az Auchan Korzó üzemeltetőinek fontos, hogy vásárlóink körében felhívjuk a figyelmet az SOS Gyermekfalvak tevékenységére, ezzel is támogatva munkájukat. Már egy kis összegű adománnyal is sokat segíthetsz, hogy az állami gondozásban nevelkedő, kiszolgáltatott gyerekek megfelelő ellátást kapjanak és legyen esélyük a teljes életre. 

Hazánkban ma közel 21.000 gyermek él állami gondozásban. Többségük elhanyagolás, érzelmi-, fizikai-, szexuális bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, halála miatt veszítette el családját és fizetett nevelőszülők gondozzák őket. Néhányukat sikerül örökbe adni, de többségük 18 éves koráig a rendszerben marad. Emellett nap mint nap családok esnek szét, fizikai erőszak elől menekülő anyák és gyermekeik keresnek biztonságot.

Az SOS Gyermekfalvak munkatársai arra tették fel az életüket, hogy segítsenek azokon a gyerekeken és családokon, akik mindent elveszítettek. Intézményeik jelenleg közel 400 kiszolgáltatott gyermeknek nyújtanak biztonságos körülményeket szerte az országban. Emellett családmegerősítő programjuk biztonságos átmeneti otthont nyújt a veszélyeztett, bántalmazás elől menekülő családoknak is. 

A Kiskunság szívében található Strázsa Tanya egy olyan vendégház, ahol megváltozott munkaképességű fiatalok, felnőttek is dolgoznak. Ők most az SOS Gyermekfalvakkal közösen olyan menekülteket is fogadnak, akik ellátása fogyatékosságuk miatt megoldatlan. A program különlegessége, hogy nem csupán szállást és ellátást kapnak az ide érkezők, hanem speciális segítséget is.
Az SOS Gyermekfalvak intézményeinek - sokrétű és nélkülözhetetlen munkájuk ellenére - sajnos nem jut elég állami támogatás, jelentős mértékben adományokból tartják fenn magukat. 

Ezért működésükhöz a civilek segítségére is nagy szükség van, már egy kis összeg is sokat számít.
Ha szeretnél segíteni, hogy az állami gondozásban nevelkedő, kiszolgáltatott gyerekek megfelelő ellátást kapjanak és legyen esélyük a teljes életre, az SOS Gyermekfalvak munkáját itt tudod támogatni:  https://www.sos.hu/adomany/

Segítségedet köszönjük!